Her bør du dra på familieferie i Spania

Under finner du en guide med ideer som vil hjelpe deg med å planlegge din kommende familieferie i Spania. Vi gir deg forslag til hvor du kan bo med barn i alle aldre, noen tips om hva dere kan gjøre og hvordan dere best kan forberede reisen.

 

Oppdag de beste familiedestinasjonene i Spania, fra uberørte strender til strender med alle fasiliteter der du kan skape deg uforglemmelige familieminner og ha det moro med hele familien.

Hvordan forberede en ferie med barn?

Avgangshall med barn

1. Om dette er barnets første flytur, så prøv å reise så tidlig som mulig på dagen. Da er nemlig sjansene minst for at flyet er forsinket. Prøv ellers å planlegge reisen slik at den passer best inn sammen med familiens vanlige rutiner. Vær kreativ og skap eventyrhistorier om reisen barnet ditt skal ut på og prøv å fange barnets oppmerksomhet ved å ta med noen av favorittlekene som de kan leke med under flyturen.

 

2. Å prøve å gjøre hvert familiemedlem fornøyd, kan være en utfordring. Snakk med barna dine om hva de vil gjøre på ferien og hvor de vil dra. Hvis dere ikke er enig, er det alltid et godt alternativ for barn i alle aldre å leie en strandvilla i Spania. Yngre barn vil kose seg med å leke i sanden, tenåringer kan sole seg og lese og voksne kan også få en mulighet for å jobbe med brunfargen.

 

3. La barna selv velge hvilke attraksjoner de aller helst vil besøke og unngå å legge altfor nøyaktige reiseplaner. Alt vil nemlig ikke gå som planlagt. Hvis du planlegger ferie med barn ved sjøen, kan det være lurt å finne destinasjoner med strandaktiviteter der det er mulig å leie kanoer, snorkle eller dra på båttur.

4. Husk at temperaturen på flyet ofte svinger fra varmt til kaldt i løpet av minutter. Tenk komfort og praktisk og kle barna dine med flere lag med klær, helst uten for mange knapper og kompliserte festeanordninger. På samme måte med sko. I stedet for vanlig snøring, velger du sko som er enkle og raske å ta av og på. På denne måten vil dere også spare mye tid gjennom sikkerhetkontrollen på flyplassen.

 

5. Hold orden på hvor mange poser, kofferter og ryggsekker dere har. Merk alle posene med hjemmeadressen din og bind samme type fargebånd rundt stroppen på hver av sekkene og koffertene dine i tilfelle de blir feilplassert eller hvis de av en eller annen grunn havner på feil fly. Da vil det være lettere å spore og få levert tilbake bagasjen.

 

6. Husk at det er lurt å putte de rette tingene i håndbagasjen. Pakk viktig ting som barna dine trenger, for eksempel klær for de neste to dagene, medisiner og selvfølgelig alle reisedokumenter! Tenk deg at bagasjen din av en eller annen grunn er sendt til en annet feriedestinasjon! 

7. Du må ikke ha altfor nøye planer til hver dag på ferie. Det vil, som allerede sagt, likevel aldri fungere. Men ikke glem å dobbeltsjekke åpningstider i badeland og andre attraksjoner og finn ut om det er lokale helligdager under ferieoppholdet ditt. 

8. Det kan være en utfordring for familien å tilbringe lang tid på flyet, men dere kan bruke flyturen til å forberede ferien. Vis barna karter og fortell dem om spesielle ting de kan se og oppleve på feriestedet og gi dem fakta om hvor de skal bo. Lær dem noen ord på spansk. For eksempel ord som ¡Hola! eller ¡Gracias! (Hei og Takk). Sånt fikser barn fort!

 

9. Å velge hvor familien skal bo under ferien i Spania er en av de viktigste faktorene for en vellykket familietur. Enten det er en ferieleilighet eller en spansk villa, er det lurt å velge en feriebolig der dere kan servere måltider og styre dere selv. Å spise hvert måltid på restaurant hver dag vil dessuten sparke beina under feriebudsjettet. Ved å lage maten hjemme i ferieboligen sparer dere penger som dere i stedet kan bruke på å besøke spesielle attraksjoner.

 

En fin ide er å ta med barna dine til de lokale butikkene og de fargerike gatemarkedene for å kjøpe fersk mat og plukke med noen av de lokale delikatessene. Bruk morgenstunden på en spasertur gjennom markedet og server lunsj på terrassen i ferieboligen med det du har kjøpt på markedet.

 

Å velge å bo i en utleiebolig under ferien, betyr at de voksne kan få litt fredeligere kvelder etter at barna har gått til sengs. Da kan de voksne koble av med et glass vin på terrassen eller ved bassengkanten.

 

10. Tenk på deg selv og hva du vil ha ut av ferien også. Hvis du reiser med eldre barn, kan det være lettere å ha noen planer som både barn og voksne kan ha glede av. Gjør for eksempel en avtale med tenåringsbarna om å dra på en utstilling om formiddagen, mens på ettermiddagen bestemmer de hva dere skal se og gjøre. 

På ferie med baby

Å reise med en baby kan virke litt skremmende, særlig hvis det er første gang. Men hvis du er godt forberedt og prøver å holde fast på barnets normale rutiner, kan en Spania-ferie være akkurat det familien trenger for å slappe av og bringe familien sammen. Finn mer praktisk informasjon om hvor og hvordan du skal reise til Spania med barn under to år.

På ferie med små barn og barn i grunnskolealder

Til daglig kan barna løpe rundt, protestere og ofte ha raserianfall. Slike ting er ikke bestandig like enkelt å takle, og da er valget av feriedestinasjon noe av det viktigste du må tenke over. Jo flere attraksjoner, badeland og lekeplasser, desto bedre. En feriebolig med svømmebasseng, vil også bli godt mottatt av barna dine. Studer feriedestinasjonene du vurderer å reise til for å finne de beste familietingene dere kan gjøre sammen.

 

Noen ganger kan en ferie med hele familien gi eldre barn følelsen av å bli litt forsømt fordi yngre barn krever mer oppmerksomhet. Du kan engasjere eldre barn ved å la dem for eksempel være ansvarlig for å ta feriebilder slik at de kan sette sammen et album når du kommer hjem eller be dem om innspill til hvor dere skal dra og hva dere skal se. Finn mer inspirasjon om familieferier til Spania med barn her.

På ferie med tenåringer

Å feriere med tenåringer bør verdsettes høyt, for før du vet ordet av det, vil de ikke lenger bli med på ferier med familien. Finn ut hva ungdommene liker, kanskje de er opptatt av fotografi eller kunst? Prøv også å la tenåringene få tilfredsstilt sine behov på ferien. Finn originale opplevelser som dere kan gjøre sammen. Avhengig av alderen vil du kanskje stole på dem og gi dem litt mer frihet også. Finn mer informasjon og tips for ferier med tenåringer i Spania; Hvor og når børe dere dra og hva vil dere gjøre?

Ferie ved sjøen med barn – hvor bør dere tilbringe familieferien i Spania?

1. Costa Brava 

Finn ut hvor dere bør bo på Costa Brava for den perfekte familieferien i Spania, fra Pals og Figueres til Calella de Palafrugell og Girona. Costa Brava byr på mange sjarmerende byer spredt langs kysten og som alle er ideelle for familieferier, med avslappende og uberørte strender, med masse badeland og fornøyelsesparker, samt turstier og nasjonalparker.

 

Strand ved Tossa de Mar

Tossa de Mar er et populært reisemål for familieferier med sin fantastiske utsikt, vakre strender, romerske ruiner og en historisk og gammel bydel. Det samme gjelder Empuriabrava som er blitt kalt "Spanias Venezia" på grunn av flere kanaler. Barn vil glede seg over å bo i en feriebolig i Empuriabrava der mange har sine egne pontonger og bryggeplasser for båter.

 

2. Costa Dorada

 

Costa Dorada er et flott reisemål for uforglemmelige ferier med barn. Langs denne delen av kysten kan du ta utflukter til byer som Tarragona som kan skryte av en unik historisk arv og fantastiske naturlige omgivelser. Eller til steder som spesialiserer seg på familieattraksjoner, slik som Cambrils og Calafell. Lei en feriebolig på Costa Dorada nær de beste strendene og opplev uendelige dager med moro på de flotte strendene. 

Strand ved Cambrils

Mange byer i regionen Catalonia har blitt utropt til spesielt utvalgte steder for familieturisme. Dette betyr at mange feriedestinasjoner langs Costa Dorada har svært rene strender, mange attraksjoner, varierte og gode strandfasiliteter, familieunderholdning og familievennlige restauranter og kafeer. 

3. Costa Blanca

La Granadella ved Javea

Costa Blanca har store byer med en etablert turistinfrastruktur, men også små middelhavsbyer som er gjennomsyret av spansk tradisjon. Den mest berømte byen i området er Benidorm, men det er også mange andre destinasjoner langs denne fantastiske kystlinjen som passer for ferie sammen med barn.

 

Oppdag mindre byer som Moraira og Altea. Moraira har vakre, urørte strender, og Altea har en vakker gamleby med en avslappet atmosfære. Litt større destinasjoner som Calpe og Denia er flotte alternativer for dem som liker å ha flere tilbud. 

4. Costa del Sol

Balcon de Europa i Nerja

I mange år var Costa del Sol nesten alene om å representere det nærmest ideelle reisemålet for familier i Spania. Variasjonene er mange, fra småbyer som Nerja med flotte strender og sjarmerende brosteinsbelagte gater til større steder med flere attraksjoner som Fuengirola og Torremolinos. Finn ut hvor du bør bo på din familieferie til Costa del Sol. Benalmádena bør stå på din liste hvis du er på utkikk etter underholdning og attraksjoner for barn og tilbyr også et bredt spekter av gastronomi og mange ferieboliger.

 

Historiske monumenter, fornøyelsesparker og badeland er bare noen av alternativene barna kan velge blant på Costa del Sol. Tilbring også litt tid på de beste strendene langs Costa del Sol. Jakter du på en aktiv familieferie, bør du vurdere fotturer og turstier rundt de mange ”hvite landsbyene” oppe i fjellsidene. Ta familien med på et ekte eventyr og gå den skumle stien Caminito del Rey.

 

5. Kanariøyene 

 

El Cotillo på Fuerteventura

Kanariøyene har mange attraksjoner og aktiviteter tilgjengelig på nær sagt alle øyene. Tenerife, Gran Canaria, La Palma og La Gomera tiltrekker seg de som drømmer om grønne åser, palmer og frodig vegetasjon. De som drømmer om strandferier, bør leie en ferieleilighet ved sjøen i Kanariøyene. 

Familier med eldre barn kan med fordel lete etter ferieboliger på øyene Lanzarote eller Fuerteventura. Her kan dere utforske øyene på sykler og finne noen av de beste surfingstedene i Europa. De hyggelige temperaturene på Kanariøyene gjør det til et ideelt reisemål å besøke hele året, noe som betyr at du også kan nyte solen med barna dine selv om vinteren.

 

6. Balearene

 

Fra øyene Mallorca til Formentera kan du velge mellom ferieboliger på populære feriesteder eller kanskje leie en villa gjemt oppe i åsene på Mallorca. Ta familien med på en vandretur langs Sierra de Tramuntana eller oppdag de familievennlige strendene og buktene på Menorca. Balearene har noe for alle familiemedlemmer, uansett om det er buktene med turkis sjø som ligger inne blant furuskogen som trekker, det lokale kjøkkenet eller det pulserende turistmiljøet på Ibiza dere er opptatt av.

 

Familieferier kan skape gode og spesielle familieminner som kan bli verdsatt for alltid. Å velge det beste reisemål for familien din trenger ikke å være så vanskelig. Prøv å ta hensyn til hvert familiemedlem – inkludert de voksne – slik at alle reiser hjem tilfredse og avslappet fra ferieturen.